کد خبر 140114
۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۵
توانمندسازی محلات و ارتقای کیفیت زندگی، ثمره کار دفاتر تسهیلگری

استاندار کرمان با اشاره به پوشش ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت شهر کرمان توسط دفاتر تسهیلگری گفت: عمده کار دفاتر تسهیلگری آموزش و مشاوره برای توانمندسازی در زمینه مهارت‌های زندگی و معیشت و ایجاد شغل است.

به گزارش پایگاه‌ اطلاع‌رسانی وزارت کشور،  محمدجواد فدائی استاندار کرمان به عملکرد دو ساله دفاتر تسهیلگری در 10 محله شهر کرمان پرداخت و عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که کم و بیش در همه جوامع بشری وجود دارد، آسیب‌هایی تحت عنوان آسیب‌های اجتماعی است که در ایران هم به ویژه در سال‌های اخیر مورد بحث سران سه قوه قرار گرفته است.
وی افزود: رسیدگی و حل و فصل مشکلات پنج آسیب 'اعتیاد'، 'طلاق'، 'حاشیه‌نشینی'، 'مفاسد اخلاقی'، 'توجه به مناطق حاد و بحرانی' به عنوان اولویت رسیدگی مورد توجه قرار گرفتند.
فدائی افزود: در همین راستا، تاسیس دفاتر تسهیلگری و توسعه اجتماعی از سوی وزارت کشور با هدف ارتقای کیفیت زندگی، گسترش سرمایه اجتماعی و احیای فرهنگ مشارکت در مناطق تحت تاثیر آسیب‌ها اجرایی شد.
استاندار کرمان اضافه کرد: برای تحقق این اهداف، اصل توانمندسازی جوامع محلی مورد توجه دفاتر تسهیلگری قرار گرفت و آموزش جوامع محلی، بهسازی محله‌ها و تامین خدمات شهری عملیاتی شد.
دکترفدائی با اشاره به اینکه با تصمیم وزارت کشور، راه‌اندازی دفاتر تسهیلگری در 164 محله در 22 استان از سال 97 آغاز گردیده است، گفت: در شهر کرمان 10 محله شامل سه محله بافت تاریخی، یک بافت فرسوده و 6 محله در حاشیه شهر انتخاب شدند.
وی ادامه داد: در مجموع 100 هزار نفر زیر پوشش دفاتر تسهیلگری قرار گرفتند که 13.5 درصد جمعیت و 20 درصد وسعت شهر کرمان را شامل می‌شوند.
فدائی عملکرد دفاتر تسهیلگری شهر کرمان طی سال‌های 97 و 98 را مثبت ارزیابی کرد و گفت: استان کرمان در سال 97 به عنوان نمونه انتخاب شد و در بسیاری از شاخص‌ها بالاترین امتیاز را داشت.
وی عمده کار دفاتر تسهیلگری را آموزش و مشاوره برای توانمندسازی در زمینه مهارت‌های زندگی و معیشت و ایجاد شغل دانست و خاطرنشان کرد: 150 کارگاه آموزش مهارت‌های زندگی در این مدت برای جامعه هدف برگزار شده است.
استاندار کرمان اضافه کرد: در راستای آموزش مشاغل خرد و خانگی و فنی نیز دوره‌های متعدد برگزار و برای 330 نفر شغل ایجاد شد و در کنار آن تشکیل نمایشگاه‌ها و مکانهایی برای فروش محصولات خانگی را داشته‌اند.
 فدائی ابراز داشت: برنامه دفاتر تسهیلگری بر این است که طی سه سال، شرایط و بستر کار را فراهم کنند تا بعد از آن خود جوامع محلی این فعالیت‌ها را ادامه دهند.
استاندار کرمان با بیان اینکه 12 میلیارد تومان طی دو سال گذشته در دفاتر تسهیلگری در شهر کرمان هزینه شده است، گفت: حدود 5 میلیارد تومان برای دفاتر تسهیلگری هزینه شده که بخشی مربوط به دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی است و 7 میلیارد تومان صرف تامین خدمات شهری و زیربنایی مانند احداث درمانگاه‌ها، مراکز آموزشی و زیربنایی شده است.
فدائی ابراز داشت: امیدواریم با ادامه فعالیت‌ دفاتر تسهیلگری اهداف مدنظر توانمندسازی جوامع محلی و ارتقای کیفیت زندگی محقق شود و شاهد رفع هر چه سریعتر این آسیب‌های اجتماعی در جامعه شهری کرمان باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha